Volledig scherm
© ANP

Spijk voorbereid op drukte bij KLM Open

SpijkOm er voor te zorgen dat de verkeersstroom bij het grote golftoernooi KLM Open in Spijk goed wordt opgevangen en om overlast uit te sluiten heeft de organisatie een professioneel bureau ingehuurd.

Traffic Support uit Zwolle, specialist op het gebied van mobiliteit bij grootschalige evenementen, moet er in september voor zorgen dat tijdens de KLM Open de verkeersoverlast tot een minimum beperkt wordt. Het toernooi wordt op de golfbaan The Dutch in Spijk gehouden en duurt 4 dagen: van 8 tot en met 11 september. Traffic Support moet er voor gaan zorgen dat bezoekers niet gaan wildparkeren in de dorpskern van Spijk.

Eén van de maatregelen die van belang zijn, is de toestroom van het verkeer richting de golfbaan. Tijdens een informatieavond in het dorpshuis van Spijk legde Roel Kramer van Traffic Support uit dat er twee toegangswegen worden gebruikt om het verkeer Spijk binnen te loodsen: de afslag Gorinchem/Arkel en de afslag Leerdam.

Weiland
Automobilisten worden vervolgens door verkeersregelaars naar het parkeerterrein bij de golfbaan geleid. Het gaat om een weiland tegenover The Dutch, dat wordt omgetoverd tot parkeerterrein. Het gaat om het weiland tussen de Haarweg en de A15. Daar komt ruimte voor 7000 auto's.

Volgens Kramer moet tijdens de dagen van de KLM Open rekening worden gehouden met twee pieken wat het verkeer betreft: 's ochtends tussen 10.00 en 11.00 uur komen enkele duizenden voertuigen naar de golfbaan, tussen 17.00 en 18.00 uur zou dat gaan om vertrekkende automobilisten.

Hoewel het golftoernooi, één van de grootste sportevenementen van Nederland, op grondgebied van de gemeente Lingewaal plaatsheeft, zal de gemeente vooral als gastheer optreden.

Alles op het gebied van verkeer is in handen gegeven van Traffic Support. Dat zorgt ook voor tussen de twintig en dertig verkeersregelaars tijdens de toernooidagen. KLM Open is het grootste golftoernooi van Nederland, waar volgens toernooidirecteur Daan Slooter alle golftoppers van Europa op af komen. Volgens hem trekt het evenement per dag 10.000 tot 15.000 bezoekers, van wie het merendeel met de auto komt.

Aan het golftoernooi doen 156 spelers mee, waaronder de 8 beste van Nederland. Het toernooi wordt de komende 3 jaar in Spijk gehouden.

Rivierenland