Volledig scherm
De nieuwe rotonde in aanleg op de Spijksesteeg ter hoogte van de Van Andel Spruytlaan (links) en de Laag Dalemseweg. © Cor de Kock

Spijksesteeg in Gorinchem in eerste weekend van mei op slot voor alle verkeer

De Spijksesteeg in Gorinchem tussen de rotonde bij de Merwedonk en die bij Griendweg gaat vrijdagavond 3 mei op slot voor alle verkeer. Het gehele weekeind wordt gewerkt aan de weg die aansluit op de nieuwe rotonde die ter hoogte van Van Andel Spruytlaan komt te liggen.

Tot nu toe kan het verkeer zowel richting Vuren als richting winkelcentrum Hoog Dalem rijden. Het gebruikt daarvoor de oude oostelijke rijbaan die in twee richtingen is opengesteld. Die weg wordt in het weekeinde echter uitgebroken. De nieuwe weg, die al klaar is, wordt dan aangesloten op de bestaande wegen en de rotonde.

Maandagochtend 

Vanaf maandagochtend 6 mei zijn de vernieuwde Spijksesteeg en de rotonde vanaf de Van Andel Spruytlaan toegankelijk voor autoverkeer. De Laag Dalemseweg richting de rotonde blijft naar verwachting nog zo’n vijf weken afgesloten. Het gebied aan de oostkant van de Spijksesteeg moet opnieuw worden ingericht en opgeruimd.

Tijdens de afsluiting die vrijdag om 19.00 uur ingaat, wordt autoverkeer omgeleid via de A15. Voor fietsers en voetgangers zijn er lokaal alternatieve routes. De afsluiting duurt in principe tot maandag 6 mei 6.00 uur.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland