Volledig scherm
,,Het is slechts nog een kwestie van wachten op de vergunningen’’, zegt Juliette Haarsma, BSO-manager facilitair en projecten. © ANP

Sport BSO bij voetbalvereniging GJS
en atletiekvereniging Typhoon

Stichting Kindercentra Gorinchem opent binnenkort een Sport BSO bij voetbalvereniging GJS in Oost én bij atletiekvereniging Typhoon op sportpark Molenvliet. ,,Het is slechts nog een kwestie van wachten op de vergunningen’’, zegt Juliette Haarsma, BSO-manager facilitair en projecten.

Kinderen van de Buitenschoolse Opvang (BSO) van Stichting Kindercentra Gorinchem kunnen op dit moment ook al een sportprogramma volgen. Dat wordt gegeven door een sportdocent die daarvoor speciaal is aangetrokken.

,,We rijden daarvoor met de kinderen steeds vanaf onze BSO-locaties in de stad naar de sportverenigingen’’, vertelt Haarsma. ,,Voor de kinderen, die tussen de 4 en 12 jaar zijn, is het een soort uitje.’’

Proef

De proef met het sportprogramma startte bij atletiekvereniging Typhoon aan de westkant van de stad. Kinderen van de opvanglocaties Gildenplein, Schuttersplein en Lingeplein kunnen hier op donderdagmidag sporten. Als snel werd voetbalvereniging GJS als tweede locatie aan het programma toegevoegd. Hierdoor konden kinderen van de locaties Wijdschild, Merweplein, Talentenplein en Hoog Dalem daar op maandag en dinsdag een sportprogramma volgen.

Quote

We rijden nu met de kinderen vanaf onze locaties in de stad naar de sportclubs

Juliette Haarsma (manager)

,,De interesse was zo groot dat we het liefst bij de sportverenigingen heuse Sport BSO’s zouden willen openen. Maar dat is niet zo eenvoudig al het lijkt. Zo moet formeel worden vastgelegd dat er absoluut niet mag worden gerookt én dat de biertap moet zijn afgeschermd’’, vertelt Haarsma.

Koppelen

In de praktijk gebeurt dit al. Maar wil de stichting een officiële Sport BSO openen, dan moeten die eisen op papier staan. ,,Dankzij de gemeente is het voor het eind van het jaar rond, verwachten we.’’

Op de Sport BSO’s worden andere activiteiten gekoppeld aan het sportthema. ,,Je kunt kinderen niet 3,5 uur laten sporten. We gaan dus bijvoorbeeld sportkleding met hen ontwerpen. Of laten ze via de computer tournooischema’s maken. We hebben een kinderraad die actief meedenkt’’, aldus Haarsma.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!