Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Staatssecretaris moet opheldering geven over verdwijnen brievenbussen in Gorinchem

Het CDA heeft politieke vragen gesteld in de Tweede Kamer over het weghalen van acht brievenbussen in Gorinchem door PostNL.

Kamerlid Joba van den Berg wil van de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat opheldering over het plan om brievenbussen weg te halen. ,,Wat is de reden dat zeker twee brievenbussen die volgens de Stichting Gorinchems Platform voor Gehandicaptenbeleid (SGPG) op onmisbare plekken staan mogelijk worden weggehaald?’’

De SGPG sloeg gisteren alarm over het verdwijnen van de brievenbussen in de stad. ,,Op het Dukatenplein staat een buurthuis waarvan vooral door senioren veel gebruik wordt gemaakt. Daar moet de brievenbus behouden blijven’’, vindt bestuurslid Egbert Boer.

Om de tafel

Daarnaast wil SGPG dat er één brievenbus blijft staan op de Mollenburgseweg. PostNL gaat er daar twee verwijderen. ,,Plaats er dan één terug bij woon-zorgcentrum De Schutse.’’

CDA’er Van den Berg wil weten of het klopt dat veelgebruikte brievenbussen verdwijnen, terwijl minder ‘populaire’ bussen blijven staan. Ook vraagt zij de staatssecretaris om PostNL te vragen opnieuw met welstandsorganisaties en de gemeente Gorinchem om de tafel te gaan zitten ‘om te bezien op welke wijze de brievenbussen voldoende toegankelijk kunnen blijven voor kwetsbare groepen’.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!