Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Stichting gaat met speculaas langs de deur om intocht van Sinterklaas in Nieuwendijk te kunnen betalen

De Stichting Sint Nicolaas Intocht in Nieuwendijk gaat speculaaspoppen verkopen, om de feestelijkheden rondom de intocht van Sinterklaas in het dorp te kunnen betalen.

Niet voor het eerst gaat de stichting langs de deuren met speculaas om de financiering rond te krijgen. Met de verkoop moet niet alleen de intocht van de Goedheiligman worden betaald, ook het Feest van Sinterklaas op zaterdagavond 16 november in dorpshuis Tavenu moet ervan worden bekostigd. Hoeveel geld de stichting nodig heeft voor de activiteiten is niet bekend.

Speculaaspoppen kosten 4 euro per pak, twee pakken gaan weg voor 7,50 euro. Er kan ‘vanwege te hoge kosten om een mobiel pinapparaat te huren’ alleen contant worden afgerekend bij de verkopers.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Nieuwendijk en omstreken? Schrijf je hier in!

 1. Met de bevrijding van het zuiden begon in Dordrecht de oorlog pas echt
  PREMIUM
  LONGREAD | 75 jaar bevrijding

  Met de bevrijding van het zuiden begon in Dordrecht de oorlog pas echt

  Na de bevrijding van West-Brabant, begin november 1944, scheidt alleen het Hollandsch Diep de geallieerden nog van Dordrecht. Maar aan beide kanten van de door de Duitsers opgeblazen Moerdijkbruggen is de oorlogsellende nog lang niet voorbij. In het zuiden is zoveel kapot dat er weinig te vieren valt, in het noorden moet de hongerwinter nog beginnen en laat de bezetter voelen dat ie nog niet verslagen is.

Rivierenland

Poll

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

 • Mee eens (57%)
 • Niet mee eens (43%)
1653 stemmen