Volledig scherm
© AD

Stichting Te Gek beste sociale idee van 2016

Stichting Te Gek is gekozen tot het beste Sociale Idee van Leerdam. De organisatie krijgt 500 euro om activiteiten op poten te zetten voor mensen met een psychiatrisch verleden.

Stichting Welzijn en Jong Leerdam zijn eerder dit jaar samengegaan onder de naam 'SamenDoen Leerdam & Zederik'. Om deze nieuwe naam te introduceren en ter gelegenheid van het nieuwe schooljaar van de basisscholen, hield SamenDoen gisteren de SamenDoendag op het Dr. Reilinghplein in Leerdam.

Er waren activiteiten voor kinderen en voor volwassenen. Die laatsten konden bijvoorbeeld terecht voor een kledingstijladvies of een stoelmassage. Ook sportverenigingen waren aanwezig om te laten zien wat zij zoal doen. Bezoekers konden hun stem uitbrengen op drie genomineerde organisaties met het beste Sociale Idee van Leerdam.

Platform
Behalve Stichting Te Gek was ook het Diaconaal Platform genomineerd. In dat platform slaan kerken de handen ineen om praktische hulp te verlenen aan mensen die dat nodig hebben.

De derde genomineerde was het autistencafé Chillaut, een jongerencafé voor bezoekers met een autistische stoornis. Dat café vindt  maandelijks plaats in jongerencentrum M3. Chillaut eindigde in de stemming als tweede, wat 250 euro opleverde.

De gemeente Leerdam ondersteunt organisaties die zich met vrijwilligers inzetten voor kwetsbare mensen. Daarvoor is 5.000 euro beschikbaar.