Volledig scherm
Medewerkers van de provincie blokkeerden de weg naar de Concordiabrug. © @tonnieontour

Storing met Concordiabrug in Gorinchem verholpen

Automobilisten, fietsers en voetgangers konden maandag enige tijd niet over de Concordiabrug in Gorinchem. Maandagmiddag was een storing ontstaan waardoor het brugdek niet meer goed sluit. De storing zorgde voor vertraging op meerdere wegen in de stad. 

Medewerkers van de provincie Zuid-Holland stonden ter hoogte van de brug om verkeer te informeren. Dat moest omrijden via de binnenstad om het Merwedekanaal over te kunnen steken. Voor vrachtverkeer gold dat het via de A15 en A27 moest omrijden.

Waardoor de storing is ontstaan, is niet duidelijk. Ook het scheepvaartverkeer kon de brug niet passeren.

  1. Ik heb het vermoeden dat het vuurwerkdetectiesysteem een wanprestatie heeft geleverd
    PREMIUM
    COLUMN

    Ik heb het vermoeden dat het vuurwerkde­tec­tie­sys­teem een wanpresta­tie heeft geleverd

    In mijn column begin december uitte ik al mijn twijfels over de meer dan 20.000 euro kostende knalverklikkers die een bedrijf in de hele gemeente mocht plaatsen. Superslimme apparatuur die onderscheid kan maken tussen een legale of illegale knalpot en vervolgens een sms’je stuurt naar de handhavers. En dan was er ook nog een geheime commandopost op het stadhuis waar alle knallen die worden geregistreerd binnenkomen. Van daaruit zouden handhavers en of politie aangestuurd worden. Welke handhavers, vroeg ik me toen af.

Rivierenland