Volledig scherm
PREMIUM
De derby SV Meerkerk - Ameide trekt, zoals ook hier in 2012, altijd veel publiek. © Hans Roest

SV Meerkerk en Ameide kijken al weken uit naar dé derby

Op het fonkelnieuwe sportpark De Burcht staan zaterdag de aartsrivalen SV Meerkerk en Ameide tegenover elkaar. Een voormalig voorzitter, spelers en de bij SV Meerkerk gelouterde trainer John Vink blikken terug.

Als Meerkerk en Ameide bij elkaar zijn ingedeeld, wordt eerst naar de data van beide duels gekeken. Morgen gaat het los. Ameide komt met heel veel supporters en jeugd op de fiets naar Meerkerk. Zij kunnen op een warme ontvangst rekenen. Beide clubs troffen elkaar sinds 2010 zesmaal. Meerkerk won twee keer. De laatste keer, op 7 april 2019, ging de winst naar Ameide. ‘Termei’ won op eigen veld met 3-1. Drie keer eindigde het duel in het laatste decennium in een gelijkspel.

 1. Met de bevrijding van het zuiden begon in Dordrecht de oorlog pas echt
  PREMIUM
  LONGREAD | 75 jaar bevrijding

  Met de bevrijding van het zuiden begon in Dordrecht de oorlog pas echt

  Na de bevrijding van West-Brabant, begin november 1944, scheidt alleen het Hollandsch Diep de geallieerden nog van Dordrecht. Maar aan beide kanten van de door de Duitsers opgeblazen Moerdijkbruggen is de oorlogsellende nog lang niet voorbij. In het zuiden is zoveel kapot dat er weinig te vieren valt, in het noorden moet de hongerwinter nog beginnen en laat de bezetter voelen dat ie nog niet verslagen is.

Rivierenland

Poll

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

 • Mee eens (57%)
 • Niet mee eens (43%)
1652 stemmen