Volledig scherm
De meeste aandacht ging uit naar begrijpend lezen, de woordenschat verbeteren en rekenen. Foto ter illustratie. © ANP

Tachtig basisscholieren in de vakantie naar de Zomerschool

Tachtig basisscholieren uit Leerdam en Gorinchem hebben de afgelopen weken bijles gevolgd op de Zomerschool. Vandaag was de laatste lesdag. ,,Met tachtig leerlingen zaten we hartstikke vol'', zegt Jeroen van der Jagt van Expertise Centrum Rotonde (ECR) dat de Zomerschool organiseert. 

Voorheen werd de Zomerschool alleen in Gorinchem gehouden, dit jaar voor het eerst ook in Leerdam, op verzoek van de basisscholen daar. In het voorjaar kreeg het centrum al telefoontjes van ouders die hun kind wilden inschrijven voor bijlessen.

De meeste leerlingen volgen een week lessen. ,,Sommigen hadden verzocht om twee weken, waar dat lukte, hebben we dat gedaan'', zegt Van der Jagt.

De meeste aandacht ging uit naar begrijpend lezen, de woordenschat verbeteren en rekenen. ,,En hoewel het natuurlijk hartstikke mooi weer was, vonden veel kinderen het leuk. We hebben het natuurlijk ook leuk gemaakt door de lesstof te combineren met bijvoorbeeld een waterspelletje.''

Voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar met een leerachterstand biedt zo'n week in de vakantie uitkomst, stelt Van der Jagt. ,,De vraag is ook groot. Ieder jaar hebben we weer meer leerlingen. Juist in een kleinschalige, rustige setting kunnen scholieren prima achterstanden wegwerken.'' Hoe de Zomerschool er volgende zomer uit gaat zien en of hij wordt uitgebreid, moet nog nader bekeken worden.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!