Volledig scherm
De klep van de Concordiabrug in Gorinchem wilde maandag niet meer dicht. De burg werd in het najaar van 2018 volledig gerenoveerd. © Cor de Kock

Technici onderzoeken waarom klep Gorcumse Concordiabrug niet meer dicht wilde

Technici onderzoeken in opdracht van de provincie Zuid-Holland waarom maandagmiddag de Concordiabrug in Gorinchem niet meer sloot. Nadat de brug rond drie uur was geopend voor de scheepvaart, wilde de klep niet meer dicht.

Hierdoor kon vervolgens geen verkeer meer over de brug, waardoor in de stad lange files ontstonden. Tegen zessen was het probleem verholpen. Schippers, die evenmin konden passeren, konden pas tegen half acht weer via dit punt het Merwedekanaal passeren.

,,We weten nog niet waardoor het probleem is ontstaan en zijn dus een onderzoek gestart. Maar de verwachting is dat dit enige dagen gaat duren’’, zegt een woordvoerder van de provincie Zuid-Holland die eigenaar is van de Concordiabrug. ,,De brug is wel weer te bedienen.’’

De Concordiabrug kreeg in het najaar van 2018 een grondige opknapbeurt. Daarbij kreeg de klep onder meer een nieuwe, lichtere asfaltlaag waardoor deze opnieuw moest worden afgesteld om goed te sluiten. Hiervoor moest de brug enkele keren worden afgesloten.  

Rivierenland