Volledig scherm
TED talks zijn toegankelijke presentaties van 18 minuten, bedoeld om ideeën te delen. De Gorcumse talks worden uitgezonden via het populaire youtube-kanaal van de internationale koepelorganisatie. © Johannes van Camp

TEDx Gorinchem komt terug: ‘Zijn chimpansees en mensen op de werkvloer zo verschillend?’

Wat zijn de overeenkomsten tussen het gedrag van chimpansees en dat van mensen op de werkvloer? Wat voor invloed heeft je opvoeding op relaties later in je leven? En hoe gaan we als maatschappij om met TBS’ers? Experts geven antwoord op die én andere vragen tijdens de tweede editie van TEDx Gorinchem. 

Theater Peeriscoop vormt op donderdagavond 2 april opnieuw het decor voor de conferentie met de toegankelijke ‘talks’ van 18 minuten, bedoeld om ideeën te delen. ,,De eerste editie was een groot succes. Sindsdien waren we bezig met het regelen van de licentie voor een vervolg”, zegt organisator Erik van de Nadort. ,,We kiezen nu voor een wat ‘softere’ insteek. Het thema is ‘What drives you?’. Het gaat over gedrag, drijfveren, vooroordelen.. Noem maar op.”

Sprekers

Tussen de sprekers zitten bioloog Daniel Seesink, relatietherapeut Wendy Heithuis en Peter Braun, die werkzaam is in de geestelijke gezondheidszorg. ,,Daniel gaat het bijvoorbeeld hebben over het gedrag van chimpansees. Zijn onderzoek naar het gedrag van die dieren past hij toe op mensen en organisaties”,  aldus Van de Nadort. ,,En er volgens nog meer sprekers.”

TED staat voor ‘technology, entertainment & design’ en komt overwaaien uit de Verenigde Staten. Daar worden al sinds 1984 ‘TED Talks’ gehouden. Conferenties onder de 'TED-vlag’ worden opgenomen en gedeeld op het populaire youtube-kanaal van de internationale organisatie.

De kaartverkoop voor de tweede editie van de Gorcumse conferentie begint deze week.

Rivierenland

Poll

Qbuzz wil reizigers laten betalen voor het meenemen van de fiets in de spits op de MerwedeLingelijn

  • Ja, goed idee (27%)
  • Nee, niet doen (73%)
2208 stemmen