Het plan om de ‘starttijd’ voor terrassen op zondag vast te stellen op 12.00 uur, kwam uit de koker van de partijen SGP, CDA en ChristenUnie, samen goed voor een meerderheid in de gemeenteraad.
Volledig scherm
Het plan om de ‘starttijd’ voor terrassen op zondag vast te stellen op 12.00 uur, kwam uit de koker van de partijen SGP, CDA en ChristenUnie, samen goed voor een meerderheid in de gemeenteraad. © ANP XTRA

Terrassen in voormalig Giessenlanden mogen niet langer open op zondagochtend

Terrassen in het voormalige Giessenlanden mogen niet langer op zondagochtend geopend zijn. Dat heeft de gemeenteraad van Molenlanden besloten. 

Molenlanden - op 1 januari ontstaan door een fusie van Molenwaard en Giessenlanden - nam vanavond een nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aan. Dat zijn simpel gezegd de ‘regeltjes’ op het gebied van openbare orde en veiligheid. 

Het plan om de ‘starttijd’ voor terrassen op zondag vast te stellen op 12.00 uur, kwam uit de koker van de partijen SGP, CDA en ChristenUnie, samen goed voor een meerderheid. Ze nemen daarbij de in Molenwaard geldende regel over. In Giessenlanden mochten terrassen voorheen wel op zondagochtend open.

Sluitingstijd

Op initiatief van de CDA-fractie wordt ook de sluitingstijd voor terrassen op zondag in Molenlanden aangepast. Die was middernacht, maar wordt nu 23.00 uur. 

De APV werd uiteindelijk aangenomen met steun van CDA, SGP, ChristenUnie, VVD en Progressief Molenlanden. Doe Mee! Molenlanden stemde tegen.

Rivierenland