Volledig scherm
Theo Segers is maandagavond geïnstalleerd als burgemeester van Molenlanden. © Gemeente Molenlanden

Theo Segers krijgt een warm welkom in ‘nuchter’ Molenlanden

Hij popelt om te beginnen, zo liet de nieuwe burgemeester van Molenlanden, Theo Segers, maandagavond weten. En even later was het zover: de ambtsketen hangt om zijn nek. Segers is nu burgervader van het gebied dat hij tot twee keer toe roemde om zijn ‘nuchterheid’. 

,,Ik ben nadrukkelijk gefeliciteerd door collega’s’’, aldus de oud-burgemeester van Staphorst. ,,Met deze promotie. Anderen spreken van een beloning.’’ Die burgemeesters, zo verklapt hij, zien Molenlanden ‘als een voorbeeld hoe een fusieproces wel goed kan gaan’. 

Speciale dank heeft hij ook voor het warme welkom door voorganger Dirk van der Borg. Segers is al verhuisd, naar een tijdelijke woning. ,,Zodra we ons huis in IJhorst verkocht hebben, zoeken we een definitieve woonplek.’’ 

  1. Ik heb het vermoeden dat het vuurwerkdetectiesysteem een wanprestatie heeft geleverd
    PREMIUM
    COLUMN

    Ik heb het vermoeden dat het vuurwerkde­tec­tie­sys­teem een wanpresta­tie heeft geleverd

    In mijn column begin december uitte ik al mijn twijfels over de meer dan 20.000 euro kostende knalverklikkers die een bedrijf in de hele gemeente mocht plaatsen. Superslimme apparatuur die onderscheid kan maken tussen een legale of illegale knalpot en vervolgens een sms’je stuurt naar de handhavers. En dan was er ook nog een geheime commandopost op het stadhuis waar alle knallen die worden geregistreerd binnenkomen. Van daaruit zouden handhavers en of politie aangestuurd worden. Welke handhavers, vroeg ik me toen af.

Rivierenland