De rookworst van keurslager Visser in Gorinchem is weer goud bekroond.
Volledig scherm
De rookworst van keurslager Visser in Gorinchem is weer goud bekroond. © Keurslager Visser

Tien keer goud voor rookworst Visser

,,Het wordt bijna saai”, verzucht Jenneke Visser van de Keurslager in Gorinchem. Voor de tiende keer op rij ontving de slagerij het predikaat goud voor de ambachtelijke rookworst.

Ook dit jaar weer de volle score: 100 punten. ,,Het was ook goud geweest bij 98 punten, maar we gaan elk jaar voor het maximum.” Het geheim? ,,De kruidenmix, de smaak, de snit.” 

Het hoofdingrediënt is het Livar scharrelvarken uit Limburg. Een ras dat lekker veel ruimte krijgt, nog scharrelt in de modder. 

Wintervoorraad

De rookworst is vooralsnog in beperkte oplage verkrijgbaar. Maar Visser gaat maandag aan de slag om de wintervoorraad aan te vullen. ,,Volgende week gaan we stunten”, aldus Visser.

Rivierenland