Joris van Velthoven langs de deuren
Volledig scherm
Joris van Velthoven langs de deuren © Cor de Kock

Toch nieuwe kleding voor Hankse jeugdprins en zijn gevolg

De jeugdprins van Hank en zijn gevolg kunnen komend carnaval toch goed voor de dag komen. Dankzij een inzamelingsactie van Joris van Velthoven (9) kan er nieuwe kleding worden gekocht.

Bij een brand vorig jaar april in een stomerij in het nabijgelegen Raamsdonksveer gingen de capes en steken in vlammen op. De dagwaarde van de kleding was echter nihil, waardoor de verzekering niets uitkeerde aan de Knusterooiers. In november werden de prins en de Raad van Elf weliswaar geïnstalleerd, maar door het ontbreken van de carnavalskleding was er weinig feestelijks aan.

De toen 8-jarige Joris besloot daarom in zijn woonplaats langs de deuren te gaan om statiegeldflessen op te halen. Geen straat mocht worden overgeslagen. Bijna elke dag ging hij na school aan de wandel. ,,In de kerstvakantie hoefde hij nog maar een paar straten te lopen. Toen heb ik meegeholpen’’, zegt zijn moeder Jeanet.

Niet genoeg

De statiegeldflessenactie leverde een kleine 600 euro op, een online doneeractie voor hetzelfde doel een dikke 700 euro. Dat bleek echter nog niet genoeg om voor iedereen nieuwe kleding te kopen. Daarvoor was zo’n 5000 euro nodig. ,,Ook de capes en steken van de volwassen prins carnaval en zijn gevolg zijn bij de brand verwoest. Omdat die kleding nieuwer was, keerde de verzekering wél uit. Vandaar dat is besloten een deel van dat geld bij de nieuwe kleding te leggen.’’

Het motto van de Hankse carnavalsvereniging dit jaar is Ut Maokt oos ginne fluit oit. De kleding wordt op 9 februari gepresenteerd.

Rivierenland