Volledig scherm
Het Tolerantiepad op de Gorcumse stadwallen werd eind november vorig jaar geopend met een wandeling. Initiatiefnemer Johannes van Camp hoopt zondag opnieuw op veel belangstelling. © Cor de Kock

Tolerantietocht over Gorcumse stadswal gaat door, zelfs nu dominee niet komt

Op hoeveel mensen hij precies kan rekenen, weet fotograaf Johannes van Camp én bedenker van het Tolerantiepad niet. Maar Van Camp verwacht zondag de nodige belangsstelling voor door hem geïnitieerde Tolerantiewandeling over de Gorcumse stadswallen. 

Zelfs nu dominee Maarten Klaassen, een van de initiatiefnemers van de Nederlandse Nashville-verklaring, niet in Gorinchem komt preken.

,,De Tolerantietocht is van meet af aan nooit bedoeld geweest als een protest, maar als een tegengeluid. Persoonlijk zou ik zeggen: leg de rode loper maar uit en ga de dialoog aan’’, zegt Van Camp.

Quote

Het ligt allemaal wat genuanceer­der. Daarom gaan we morgen samen wandelen

Johannes van Camp

Commotie 

Hij begrijpt wel dat sommige Gorcumers in eerste instantie primair reageerden op alle commotie rond de komst van de dominee die de verklaring die homo- en transseksualtiteit afwijst ondertekende. ,,Het ligt allemaal wat genuanceerder. Daarom gaan we morgen samen wandelen. Het zou mooi zijn als iedereen weer een bloem meebrengt. Die laten we uiteindelijk achter rondom de Wilhelminafontein in het hart van onze stad. Als een veelkleurige groet.’’

Tolerantiewandeling, zondag 9.30 uur, Buiten de Waterpoort.   

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!