ProRail zette in het verleden al toezichthouders in tegen spoorlopers.
Volledig scherm
ProRail zette in het verleden al toezichthouders in tegen spoorlopers. © Hollandse Hoogte / ANP

Treinverkeer MerwedeLingelijn in korte tijd twee keer plat door spoorloper

Het treinverkeer op de MerwedeLingelijn is donderdagavond voor de tweede keer in korte tijd stil komen te liggen door een spoorloper. Woensdag 6 oktober werden de treinen tussen Dordrecht en Gorinchem ook al stilgezet na een melding van een getuige, die zag dat er iemand over het spoor liep. 

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  2

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Roep om megainvestering in MerwedeLingelijn: ‘Dit spoor kan een voorbeeld worden voor heel Nederland’
  PREMIUM

  Roep om megainves­te­ring in MerwedeLin­ge­lijn: ‘Dit spoor kan een voorbeeld worden voor heel Nederland’

  Reizigers- en gehandicaptenorganisaties proberen de druk op de provincie Zuid-Holland op te voeren om nieuwe treinen voor de MerwedeLingelijn tussen Dordrecht en Geldermalsen aan te schaffen. Ze vinden het ‘onacceptabel’ als de problemen op de spoorlijn nog zeker tot 2038 blijven bestaan. Maar binnen Provinciale Staten zien niet alle partijen de investering van rond 70 miljoen euro zitten.

Rivierenland