Volledig scherm
Op het Oostwaardpad zetten wandelaars zichzelf over met de trekpont. © Archieffoto Cees Schilthuizen

Trekpontje Bakkerskil slachtoffer van vandalen

Vandalen hebben vernielingen aangericht aan het trekpontje over de Bakkerskil. Kees Pruissen ontdekte de vernielingen. ,,De ijzeren reling is verbogen en op het dek is brand gesticht", vertelt hij.

Het pontje is sinds 2008 een belangrijke schakel in het Oostwaardpad. Pruissen is van begin af aan bij zowel het Oostwaardpad als de trekpont betrokken. Hij onderhoudt het vaartuig. ,,Er is al meer bij het pontje gebeurd, maar het wordt steeds gekker," zegt Pruissen. ,,We misten weleens wat, maar nu ziet het er niet uit. Het is echt zonde."

Het pontje is nog wel in de vaart. Pruissen heeft het provisorisch wat gerepareerd. Hij heeft geen idee wie de vernielers zijn. ,,Ik hoop dat mensen het gezien hebben en mij daarover informeren.''

Financiële bijdrage

De Agrarische Natuurvereniging Altena Biesbosch, eigenaar van het pontje, is geschrokken van de vernielingen. Teleurgesteld ook, omdat dankzij een financiële bijdrage uit het Biesbosch Streekfonds de pont een grote opknapbeurt kan krijgen. Dit gaat komende winter gebeuren. De trekpont gaat dan tijdelijk uit de vaart. Daarna zou het er weer jaren tegen moeten kunnen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Werkendam en omstreken? Schrijf je hier in!