Volledig scherm
Autobrand in Veen. © FPMB / Jurgen Versteeg

Tweede autobrand op berucht kruispunt in Veen

Op de beruchte kruising van de Mussentiend met de Witboomstraat en de Van der Loostraat in Veen is in de nacht van donderdag op vrijdag een auto uitgebrand.

De brandweer van Wijk en Aalburg werd rond 00.30 uur opgeroepen voor de brand. Eenmaal ter plaatse stond er een groep van zo’n 25 man rondom de auto.

Het in brand steken van auto’s gebeurt vaker in Veen, zeker aan het einde van het jaar. Een paar dagen geleden werd de brandweer ook al opgeroepen voor een autobrand aan de Grotestraat. Een nacht daarvoor ging op de kruising van de Witboomstraat en de Van der Loostraat een stapel autobanden in vlammen op.

Corrigerend vermogen

Burgemeester Fons Naterop van Aalburg gaf begin dit jaar tijdens zijn nieuwjaarstoespraak al aan dat het niet lukt om het stoken in Veen een halt toe te roepen. ,,Wij leggen de sleutel voor het corrigerend vermogen bij de gemeenschap zelf. Die correctie van binnenuit wordt in Veen maar niet, of onvoldoende opgepakt en dat stelt mij nog het meest teleur’’, zei hij nadat in aanloop naar de jaarwisseling opnieuw enkele auto's in brand waren gestoken. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Veen en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland