Volledig scherm
Wethouder Johan Quik opende de tweede ontsluitingsweg in Arkel. © Gemeente Molenlanden

Tweede ontsluitingsweg in Arkel geopend

De tweede ontsluitingsweg in Arkel is donderdag geopend. Dankzij de weg is het Hoefpad direct aangesloten op de Schoolstraat, wat voor een betere spreiding van het autoverkeer moet zorgen. De werkzaamheden hebben bijna een jaar geduurd.

Wethouder Johan Quik verrichtte de opening. Hij kwam met een brandweerwagen bij de weg aan en knipte vervolgens een lint door. ,,Deze ontsluiting maakt Arkel veiliger en zorgt voor een betere spreiding van het verkeer in het dorp. De betere bereikbaarheid van Arkel is zeker ook van belang voor de hulpdiensten bij calamiteiten’’, aldus Quik.

Het heeft lang geduurd voordat de tweede ontsluitingsweg in Arkel werd aangelegd. Volgens de gemeente werd al in 1980 voor het eerst gesproken over de weg. In 2007 nam de gemeenteraad van Giessenlanden het besluit om de weg daadwerkelijk aan te leggen. 

Een aantal bewoners aan de Onderweg tekende uit angst voor extra verkeer nog wel bezwaar aan tegen de weg. Daarop heeft de gemeente verkeerstellingen laten uitvoeren. Daaruit bleek dat de Onderweg het extra vervoer moet aankunnen. Wel worden de verkeersstromingen in het dorp gemonitord nu de weg open is. Afhankelijk daarvan kan de gemeente alsnog aanvullende maatregelen nemen voor het verkeer van en naar de Onderweg. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Arkel en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland