Volledig scherm
De plantenbakken moeten het verkeer afremmen. © COR DE KOCK

Tweede plantenbak in Hank in brand gestoken

In de Kerkstraat in het Brabantse Hank is in de nacht van dinsdag op woensdag opnieuw een plantenbak in brand gestoken. Een maand geleden gebeurde hetzelfde. De gemeente Altena doet opnieuw aangifte van vernieling.

Net als de vorige keer werd een autoband in de plantenbak gelegd en daarna aangestoken. Hoewel de bak zelf van steen is, laat die wel sporen van de brand zien. De brandweer moest eraan te pas komen om het vuur te blussen. Ook omwonenden hielpen mee.

De plantenbakken werden begin vorige maand vlakbij de supermarkt geplaatst als verkeersremmende maatregel. Dat leidde echter tot heftige reacties in het dorp. Bewoners zijn boos omdat ze van tevoren niet waren geïnformeerd of geraadpleegd over de obstakels, die in hun ogen ook nog spuuglelijk zijn. Maar het grootste bezwaar: ze zijn levensgevaarlijk. Kinderen die willen oversteken, ‘verdwijnen’ achter de bakken en vrachtwagenchauffeurs moeten via de fietsstrook langs de bakken manoeuvreren. 

Pyromaan

Op Facebook hebben inwoners inmiddels kritiek geuit op het werk van de pyromaan. Een omwonende noemt de actie ‘laag bij de gronds’. ,,Je kunt het niet eens zijn met een gemeentelijke beslissing, maar dit is niet de manier. Echt niet.’’

Een woordvoerster van de gemeente laat weten dat opnieuw aangifte is gedaan en zegt blij te zijn met de reacties uit het dorp: ,,De samenleving corrigeert zichzelf.’’  

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Hank en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland