Volledig scherm
PREMIUM
Vader Ron en zoon Corné zijn klaar voor hun alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. © Ricardo Smit

Vader en zoon schaatsen voor eigen hartekind Elfstedentocht

Goed doelDe Alternatieve Elfstedentocht in Oostenrijk wordt een bijzonder vader-zoon-uitje voor Ron en Corné Versluis uit Hoogblokland.

Quote

Dankzij onderzoek is mijn dochter nu acht en gaat het goed

Ron Versluis

Ron Versluis gaat voor de volle 200 kilometer tijdens de 'ijszekere' versie van de Tocht der Tochten, zijn 14-jarige zoon Corné probeert de 100 te halen. De Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee is een machtige uitdaging voor iedere schaatser, maar voor het Hoogbloklandse duo is de tocht extra beladen. Zij koppelen hun deelname aan de Stichting Hartekind en zamelen sponsorgeld in dat wordt gebruikt voor onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen bij kinderen.

Het jongste gezinslid in de familie, dochter Suze, is zo'n hartekind. ,,Ze werd geboren met gaten in het tussenschot tussen de hartkamers en een vernauwde aortaboog'', vertelt Ron Versluis. ,,Net na haar geboorte was die vernauwing operabel, maar de gaten niet. Toen ze vier was kon dat wel. Er is een stukje kunststof ingenaaid. Daarom is Stichting Hartekind zo'n mooie stichting. Door onderzoek worden zulke operaties mogelijk gemaakt. Suze is nu 8 en het gaat hartstikke goed met haar.''

Het artikel gaat verder onder de foto.

Rivierenland

Poll

Qbuzz wil reizigers laten betalen voor het meenemen van de fiets in de spits op de MerwedeLingelijn

  • Ja, goed idee (27%)
  • Nee, niet doen (73%)
2208 stemmen