Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Vader uit Gorinchem mag drie jaar geen contact met dochter hebben

Een Gorcumse vader (51) mag drie jaar lang op geen enkele manier contact zoeken met zijn dochter uit Ouderkerk aan den IJssel. Volgens de rechtbank maakte D. de W. zich schuldig aan stalking van het meisje.

Maandenlang stuurde hij kaarten, berichten en brieven, terwijl zijn toen 13-jarige dochter had aangegeven geen contact meer te willen. Het tienermeisje woont al sinds 2012 in een pleeggezin. Haar vader stuurde ook foto's en berichten naar haar pleeggezin, sportvereniging en vrienden.

De W. kan maar moeilijk accepteren dat zijn dochter geen contact meer met hem wil. ,,Drie jaar heb ik haar niet gezien. Ik geloofde het niet'', zei hij tijdens de rechtszaak. Tijdens een politieverhoor werd gevraagd of hij ergens aan verslaafd is. ,,Alleen aan mijn kind’’, antwoordde hij. De W.: ,,Ik had haar toen al lang niet gezien.’’

De W. heeft zich laten leiden door zijn eigen wens om contact te hebben met zijn dochter. Het belang van zijn dochter is hij volgens de rechtbank uit het oog verloren. ,,Dit is een situatie waarin je je kind van 13 jaar niet kan en mag brengen’’, oordeelden de rechters.

Therapie

De rechtbank legde de vader uit Gorinchem ook veertig dagen gevangenisstraf op, waarvan dertig voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Omdat hij al dagen in voorarrest zat, hoeft hij nu niet opnieuw de cel in.

De vader moet van de rechters ook in therapie. Contact met zijn dochter is de komende drie jaar alleen toegestaan op initiatief van de jeugdbescherming.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland