Volledig scherm
© anp

Vaderdag in deze regio: barbecue, bier of een film

Nog geen cadeau in huis voor vaderdag? In deze regio zijn er ook allerlei activiteiten om samen te ondernemen.

Vaderdag is duidelijk ‘hot’ in deze regio. En dus springen slimme ondernemers erop in met allerlei evenementen. Zo is er in Gorinchem een Bierfestival bij het Natuurcentrum. Zes brouwers presenteren hun mooiste bieren tussen 13.00 en 20.00 uur aan het Gijsbert van Andelpark 1. Geen bierdrinker, dan hoeft er geen entreebewijs (10 euro) te worden gekocht.

En ook op Slot Loevestein kunnen vaders terecht voor een pilsje. In Poederoijen wordt speciaal voor vaderdag het evenement Bier & Burgers gehouden. ‘Speciaal voor stoere papa’s’, meldt de website van het slot.

Bioscoop

Bioscoop Hollywood in Almkerk zet vaders ook in het zonnetje aanstaande zondag. Ze mogen namelijk gratis naar de film toe, mits tenminste één van de kinderen een regulier toeganksbewijs koopt. In de bios draaien nu onder meer Ocean’s 8, Love Simon en Jurassic World 3D: Fallen Kingdom.

Liever een activiteit in de buitenlucht? Rederij Leerdam biedt een speciale Vaderdag BBQ-cruise aan over de Linge, vanaf de Veerstoep in Leerdam. Het schip vaart in de middag en in de avond. Wie mee gaat, mag zelf op het dek barbecuen.

Nog een vaaractiviteit: vanuit Drimmelen vaart zondag de Zilvermeeuw door de Biesbosch. Er zijn twee speciale vaderdagtochten. Bij de eerste (aanvang 12.30 uur) is er een vaderdagbrunch aan boord, bij de tweede (aanvang 14.30 uur) is er een vaderdag high tea. Reserveren kan via de website www.zilvermeeuw.nl.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

poll

Wat vind jij van de nieuwe reclamemast aan de A15 bij Gorinchem-Oost?

Wat vind jij van de nieuwe reclamemast aan de A15 bij Gorinchem-Oost?

  • Een goed idee! Zo komen er tenminste mensen op af (6%)
  • Prima, je moet toch reclame kunnen maken (13%)
  • Slecht, 35 meter is veel te hoog (11%)
  • Erg slecht plan, het leidt alleen maar af (71%)
943 stemmen