Volledig scherm
Marjolein van Till (rechts) opende zaterdag haar taartenwinkeltje de Bakplaats in Ameide. Enkele mede kandidaten van Heel Holland Bakt verrichtten samen met haar de officiële opening van de winkel. © Ricardo Smit

Vanaf nu kan iedereen een taartje eten van Heel Holland Bakt-ster Marjolein

Eindelijk was het zaterdag zover. Voormalig Heel Holland Bakt-deelneemster Marjolein van Till opende officieel haar taartenwinkeltje de Bakplaats in Ameide.

Een feestelijk versierde taart kon daar natuurlijk niet bij ontbreken. Samen met andere deelnemers uit het seizoen van de populaire bakwedstrijd sneed ze het baksel van maar liefst vier lagen aan voor de gasten.

Van Till maakte eind vorig jaar bekend dat ze een eigen taartenwinkeltje ging openen, nadat ze na de deelname aan Heel Holland Bakt eerder al stopte met haar baan als ict-specialist bij een zorginstelling. Na een flinke verbouwing van het pand aan het Aaksterveld was het winkeltje sinds begin dit jaar af en toe al open voor klanten. Nog voor de officiële opening kreeg ze al wel een tegenslag te verduren: in maart sloegen inbrekers toe. ,,Wat een rotgevoel’’, reageerde ze toen.

De schade die was veroorzaakt, is inmiddels gerepareerd en dus kon het openingsfeestje – dat besloten was – zaterdag plaatsvinden. Vanaf komende week is de zaak officieel open voor iedereen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Ameide en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland