Volledig scherm
Vandalen zouden met golfballen onder meer ruiten vernielen. © Shutterstock

Vandalen bekogelen fietsster in Giessenburg met golfbal en gooien autoruiten stuk

UPDATEEen fietsster in Giessenburg is in de nacht van zaterdag op zondag met een golfbal bekogeld. Ze reed in een groepje toen ze ineens in het gezicht werd geraakt. ,,Ze heeft haar belagers helaas niet gezien’’, zegt een politiewoordvoerder. 

De vrouw is niet het enige slachtoffer van de golfbalgooiers. In de omgeving van Giessen-Oudekerk, Giessenburg, Meerkerk en Ameide gingen autoruiten aan diggelen. Er sneuvelden ook woningruiten doordat er zo'n balletje tegenaan werd gegooid of geslagen. 

Politieteam Lek en Merwede is samen met de collega's van het Utrechtse team Lekpoort op zoek naar de daders. ,,Er lijkt zich een route af te tekenen die door Giessen-Oudekerk, Giessenburg, Meerkerk en Ameide loopt’’, meldt de politiewoordvoerder. 

Aangiftes

,,Inmiddels zijn er aangiftes van vernieling van een autoruit en een woningruit binnen. Maar we verwachten meerdere aangiften te krijgen’’, zegt de politie. ,,Internetaangiften komen doorgaans enkele dagen later op de bureau's in de regio terecht. Pas dan hebben we zicht op de volle omvang van de schade.‘’

Op social media zijn berichten te vinden, met daarbij een afbeelding van een golfbal en daarop een bedrijfsnaam. ,,Met dit bedrijf hebben wij contact gehad’’, zegt de politiewoordvoerder. Daaruit bleek dat het bedrijf niets met de 'golfbalterreur’ te maken heeft. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Meerkerk en omstreken? Schrijf je hier in!