Volledig scherm
drone beelden camping de put Ottoland april 2019 © Cees van der Wal

Vaste gasten van camping De Put krijgen geld én speeltoestellen terug

Vaste gasten van De Put in Ottoland krijgen de door hen te veel betaalde toeristenbelasting terug van de campingeigenaar. Ook moet die hun verzoek honoreren om enkele speeltoestellen terug te plaatsen. Dat heeft de Dordtse rechtbank besloten.

Recreantenvereniging De Put - dat de belangen behartigt van 54 stacaravaneigenaren - ligt al langere tijd in de clinch met campingeigenaar Hans Kramer, die op het terrein chalets voor arbeidsmigranten wil bouwen. Belangrijkste twistpunt is de staanplaatsovereenkomst die de ondernemer recreanten aanbiedt. Kramer gaat uit van tijdelijke contracten van telkens één jaar, de Recreantenverenging eist contracten voor onbepaalde tijd. Zij vrezen anders gedwongen te moeten vertrekken van het park. 

De kantonrechter doet daarover vooralsnog geen uistpraak. ,,De vereniging mag in het vervolg van de procedure proberen te bewijzen dat sprake is van huurovereenkomsten voor onbepaalde tijd’’, staat in het vonnis.

Terugbetalen

Wel is duidelijk dat te veel betaalde toeristenbelasting - Kramer hanteerde dit jaar nog het tarief van de voormalige gemeente Molenwaard - niet pas aan het eind van het jaar, maar nu moet worden terugbetaald aan leden van de vereniging. Dat gaat om 96 euro per persoon. Kramer moet verder op last van de rechter speeltoestellen terugplaatsen en vaste openingstijden gaan hanteren voor de snackbar. Ook moet een ondiep gedeelte van de plas op de camping worden gemarkeerd als zwemgedeelte.

De plannen voor de komst van arbeidsmigranten hebben ondertussen geen groen licht. De gemeente Molenlanden stelt eerst ‘algemeen beleid’ op, voordat het zich buigt over de aanvraag van Kramer.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Ottoland en omstreken? Schrijf je hier in!