Volledig scherm
Zalencentrum De Spil in Bleskensgraaf. © Google Maps

Verbouwing De Spil mag maximaal tien miljoen kosten

De Spil in Bleskensgraaf wordt wel degelijk de vaste werklocatie voor de ambtenaren van de gemeente Molenlanden. De daarvoor noodzakelijke verbouwing mag maximaal tien miljoen euro kosten. Dat heeft de gemeenteraad vanavond besloten.

Met een raadsbreed ingediend amendement werd gehakt gemaakt van het voorstel van het college van burgemeester en wethouders. Dat wilde dat naast De Spil ook het voormalige gemeentehuis in Hoornaar alsnog zou worden onderzocht als mogelijke werklocatie. Aanleiding was het feit dat de verbouwingskosten van De Spil fors hoger uit bleken te vallen dan eerder was gedacht.

De verantwoordelijke wethouder Bram Visser (VVD) kreeg van de raad echter geen steun voor dat plan, dat nog eens 160.000 euro aan onderzoek zou kosten. Eerder werd ook al drie ton uitgetrokken om de ‘voorkeursvariant’ De Spil uit te werken. Dat laatste moet nu opnieuw.

,,Binnen de financiële kaders die we in mei vorig jaar al hebben afgesproken’’, aldus Joke Stravers van Doe Mee! Molenlanden, de grootste raadsfractie. ,,Dat betekent bouwkosten van maximaal een kleine tien miljoen, exclusief btw.’’

Nieuwbouwlocatie

In De Spil zouden onder meer een raadszaal en servicepunt voor inwoners moeten komen. Het Melkwegplein achter het complex is in beeld als nieuwbouwlocatie voor de binnen- én buitendienst van de gemeente Molenlanden. Die ontstond op 1 januari door een fusie van Molenwaard en Giessenlanden.

De verwachting is dat er in september een nieuw verbouwingsplan voor De Spil op tafel ligt, mét kostenplaatje. In oktober hoopt de gemeenteraad dan een definitief besluit te nemen over de verbouwing.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Bleskensgraaf en omstreken? Schrijf je hier in

Rivierenland

Poll

Qbuzz wil reizigers laten betalen voor het meenemen van de fiets in de spits op de MerwedeLingelijn

  • Ja, goed idee (27%)
  • Nee, niet doen (73%)
2208 stemmen