Volledig scherm
© ANP

Verbreding A15 lijkt beklonken

De  volledige verbreding van de A15 tussen Ridderkerk en Gorinchem lijkt beklonken.  PvdA en VVD in de Tweede Kamer dienen daar een motie voor. De twee regeringspartijen roepen minister Schultz op daaraan de hoogst mogelijke prioriteit toe te kennen.

De Sliedrechtse wethouder Hans Tanis, die namens de Drechtsteden strijdt voor verbreding naar twee keer drie rijstroken, is dolblij met deze steun, ook al hebben de twee partijen net geen meerderheid in de Kamer. De ervaring leert dat PVV en CDA plannen voor meer asfalt altijd steunen. Maandag zei  minister Schultz in deze krant al dat ze geld uit wilde trekken voor de 'verdere aanpak van de A15'.

Spitsstroken
De Kamer stemt op 6 december over de motie. De files op dit deel van de A15 zijn  de duurste van heel Nederland, becijferden transportondernemers onlangs. Op de planning staan wel enkele spitsstroken, met name tussen Papendrecht en Sliedrecht, maar die vormen geen structurele oplossing. Minister Schultz heeft honderden miljoenen euro's op de plank liggen om de grootste knelpunten in het vaderlandse verkeer op te lossen.

Rivierenland