Volledig scherm
PREMIUM
Op de splitsing Tolsteeg - Molenstraat wordt druk gewerkt. © AD/Anja Broeken

Verkeer rijdt zich vast in binnenstad van Gorinchem na afsluiting Tolsteeg

Menig automobilist reed zich maandag vast door de afsluiting van de Tolsteeg in de Gorcumse binnenstad. Die straat en het Eind worden na jaren van discussie zo aangepast dat automobilisten nadrukkelijker rekening moeten houden met fietsers en voetgangers.

Rond de klok van tien liggen een groot deel van de klinkers van de Tolsteeg al op een bergje in de straat. Aan beide zijden is de straat tussen het Eind en de Molenstraat afgezet. Een visleverancier uit Yerseke die bij een van de restaurants aan de Lingehaven moet zijn, stuit in de Molenstraat op de afzetting. Hij kent de weg in de Gorcumse binnenstad voldoende om later via de andere zijde zijn bezorgadres te bereiken.

  1. OM in beroep tegen vrijspraak ‘sektemoeder’ Linda H. voor dood dochter

    OM in beroep tegen vrijspraak ‘sektemoe­der’ Linda H. voor dood dochter

    Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep tegen de vrijspraak van een voormalig stel uit Zwaag voor moord op hun dochter Joëlle Tromp in 2012. De 29-jarige vrouw uit Uitgeest heeft destijds geen zelfmoord gepleegd, denkt het OM, maar ze is opzettelijk om het leven gebracht door haar moeder Linda H. (60) en stiefvader Leo den H. (64). De rechtbank sprak de twee - die zelf ontkenden - vorige week echter vrij wegens gebrek aan bewijs.