Volledig scherm
Een berger van de politie heeft de vermoedelijk gestolen auto uiteindelijk afgesleept. © Buurttoezicht Hardinxveld-Giessendam

Vermoedelijk gestolen auto in beslag genomen in Hardinxveld

De politie heeft na een tip van buurttoezichthouders een vermoedelijk gestolen auto in beslag genomen in Hardinxveld-Giessendam. Een van de banden van het voertuig was lek en de auto had vermoedelijk gestolen kentekenplaten.

Buurttoezichthouders liepen donderdagavond een ronde door de Peulenwijk. Daar spotten zij een auto, waarvan één van de banden lek was. Bij de verdere inspectie ontdekten zij dat aan de voorzijde van de wagen twee kentekenplaten over elkaar zaten geplakt. ,,Dit wekte argwaan’’, zo beschrijven de buurttoezichthouders op Facebook.

Niet veel later zagen de toezichthouders dat de kentekenplaten aan de voor- en achterzijde niet overeenkwamen. Hierdoor kregen zij sterk het vermoeden dat de kentekenplaten of de auto gestolen waren.

De toezichthouders hebben daarop de politie ingeschakeld. Agenten hebben het voertuig in beslag genomen en een berger van de politie heeft de auto uiteindelijk afgesleept.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Hardinxveld-Giessendam en omstreken? Schrijf je hier in!