Piet Versteeg in zijn woning in verpleeghuis De Lange Wei. Inmiddels heeft hij weer gegeten.
Volledig scherm
Piet Versteeg in zijn woning in verpleeghuis De Lange Wei. Inmiddels heeft hij weer gegeten. © Richard van Hoek Fotografie

Verpleeghuisbewoner Piet (64) eet weer na hongerstaking

De 64-jarige Piet Versteeg uit Hardinxveld-Giessendam is gestopt met de hongerstaking die hij sinds maandag hield in het verpleeghuis waar hij woont. ‘Er zijn nieuwe afspraken, zwart op wit, over mijn zorg’, zegt hij tevreden.

Versteeg, rolstoelgebonden door de verlammende ziekte MS, was verbolgen over het feit dat hij niet zelf kan beslissen wanneer zijn incontinentiemateriaal of katheter (die urine opvangt) wordt vervangen. Uit protest weigerde hij te eten, naar eigen zeggen kreeg hij sinds maandag 1 april alleen nog vocht binnen. 

,,Het ergste vond ik nog dat er niet mét mij overlegd werd, maar óver mij. Nu staat zwart op wit dat alles met mij overlegd wordt. Daar ben ik blij om", vertelt hij donderdagmiddag. ,,Ik ben twee kilo afgevallen", voegt hij eraan toe. 

Verpleeghuis De Lange Wei, waar hij woont, liet meteen weten het heel erg te vinden dat Versteeg zo ontevreden was over de zorg. Omdat er strenge privacyregels gelden, kon de instelling niet ingaan op zijn persoonlijke situatie, maar benadrukte wel zich absoluut niet te herkennen in het door Versteeg geschetste beeld.

Het relaas van de Hardinxvelder roept bijzonder veel reacties op. Niet alleen Versteeg kreeg steunbetuigingen, ook de zorginstelling krijgt bijval. De cliëntenraad, die opkomt voor de belangen van bewoners, herkent de klacht van Versteeg niet en stelt dat er ‘deskundige zorg’ wordt geleverd. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Hardinxveld-Giessendam en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland

Poll

Het veiligheidsgevoel op het parkeerterrein Buiten de Waterpoort kan worden vergroot door camera's te plaatsen

  • Ja, mee eens (68%)
  • Nee, camera's zijn niet de oplossing (32%)
527 stemmen