Volledig scherm
© Archieffoto Cor de Kock

Vertrokken wethouder Klink wil wachtgeld

Oud-wethouder Eeuwit Klink (32) heeft wachtgeld aangevraagd. Dat zegt burgemeester Govert Veldhuijzen van Gorinchem desgevraagd.

CDA'er Klink kondigde dinsdag na Pinksteren - nu bijna een maand geleden - onverwacht aan dat hij met onmiddellijk ingang zijn werk neerlegde. Zijn uitleg over de reden van zijn plotselinge vertrek beperkte hij tot 'privé-omstandigheden'.

,,Zijn ontslag gaat met ingang van 16 juni in'', zegt Veldhuijzen. ,,Er is hier sprake van een opzegtermijn van één maand.''

Quote

Wettelijk gezien heeft hij nu eenmaal recht op wachtgeld.

Govert Veldhuijzen, burgemeester

In de gesprekken met de coalitie die zomer vorig jaar werden gevoerd over zijn aanstelling als wethouder, zou Klink hebben gezegd dat hij geen wachtgeld zou aanvragen, mocht dit gaan spelen. Hij zou bij zijn vorige werkgever een terugkeergarantie hebben. Maar die toezegging is - zover bekend - niet vastgelegd.

Veldhuijzen zegt hierover: ,,Ik ken die toezegging niet. Maar wettelijk gezien heeft hij nu eenmaal recht op wachtgeld. Met alle rechten én plichten die daarbij horen.'' De hoogte ervan wordt nog berekend.

Rivierenland