Volledig scherm
Blik op de Gevangenpoort in de vesting Woudrichem, gezien vanuit de toren van de Martinuskerk. © Frank Trommelen

Vesting Woudrichem gaat op zoek naar nieuwe gouverneur

Bewonersplatform Maas! in Woudrichem is op zoek naar een nieuwe vestinggouverneur, die de belangen van de vesting en haar bewoners in het ‘directe ommeland en de verre buitengewesten’ vertegenwoordigt.

De huidige vestinggouveneurs Beppie ten Böhmer en Ronald van den Ende stappen dit najaar op. Hun termijn zit erop.

Volgens het platform is het gouveneursschap niet zomaar een taak, maar vergt het tact, inzicht, welbespraaktheid en natuurlijke betrokkenheid bij het wel en wee van de vesting. Daarnaast geeft hij of zij gevraagd en ongevraagd advies aan de gemeente Altena. Vorig jaar nog pleitte Ten Böhmer voor een eigen wethouder in Vesting Woudrichem, omdat het volgens haar van groot belang is dat er korte lijnen zijn tussen gemeente en de vesting. 

Een eer

Ronald van den Ende kijkt met plezier terug op zijn vrijwilligersbaan. ,,Een eer om te mogen doen’’, stelt hij. ,,Op het moment dat er in de vesting plannen zijn over nieuwe bankjes of parkeerplaatsen, worden we om advies gevraagd. Bovendien willen we met het gouveneursschap ook laten zien dat Vesting Woudrichem net even anders is dan andere kernen. Dat klinkt misschien een beetje hautain, maar dat is helemaal niet zo bedoeld.’’

De inwoners van de vesting bepalen uiteindelijk wie er vestinggouverneur wordt. De organisatie is echter op zoek naar ‘warme, humorvolle, standvastige en respectabele’ kandidaten. De verkiezing is in november, (de namen van de) kandidaten moeten uiterlijk 5 oktober binnen zijn. Inleveren kan bij winkel Oude Liefde aan de Hoogstraat.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woudrichem en omstreken? Schrijf je hier in!