Volledig scherm
PREMIUM
Anja Slob, Jeanette Verloop, Bas de Jong, René Bor, Tineke Poirot en Maria Inckmann van Gaalen. © Cor de Kock

Vijf boeren beginnen zelfbedieningszaak: ‘Net als een kraampje met geldkistje, maar dan wat moderner’

Het is als een kraam met geldkistje, maar dan nét even anders. Vijf boerenbedrijven starten samen een ‘zelfbedieningszaak’.

De één levert de groenten en het fruit, de ander de kaas of de eieren en een derde zorgt weer voor het vlees. Noordeloos is vanaf volgende week een waar 'supermarktje' rijker. Een hele bijzondere, want niet alleen zijn alle producten in de schappen lokaal én biologisch geproduceerd, de winkel wordt volledig een zelfbedieningszaak. ,,Hoe dat werkt? Klanten krijgen een elektrische sleutel, een pasje’’, legt Anja Slob van De Drie Wedden uit. Dat biologisch melkveebedrijf verkoopt straks via de de winkel melk, rund- en lamsvlees en verse sappen en honing. 

 1. Met de bevrijding van het zuiden begon in Dordrecht de oorlog pas echt
  PREMIUM
  LONGREAD | 75 jaar bevrijding

  Met de bevrijding van het zuiden begon in Dordrecht de oorlog pas echt

  Na de bevrijding van West-Brabant, begin november 1944, scheidt alleen het Hollandsch Diep de geallieerden nog van Dordrecht. Maar aan beide kanten van de door de Duitsers opgeblazen Moerdijkbruggen is de oorlogsellende nog lang niet voorbij. In het zuiden is zoveel kapot dat er weinig te vieren valt, in het noorden moet de hongerwinter nog beginnen en laat de bezetter voelen dat ie nog niet verslagen is.

Rivierenland

Poll

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

 • Mee eens (57%)
 • Niet mee eens (43%)
1652 stemmen