Voorganger, directeur en therapeut Aaldert van E. is vrijdag in hoger beroep veroordeeld tot vijf en een half jaar cel voor het seksueel misbruiken van drie van zijn cliënten.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorganger, directeur en therapeut Aaldert van E. is vrijdag in hoger beroep veroordeeld tot vijf en een half jaar cel voor het seksueel misbruiken van drie van zijn cliënten. © Eric Elich

Vijf jaar en zes maanden celstraf in hoger beroep voor therapeut Aaldert van E. (79)

Voormalig hulpverlener Aaldert van E. (79) van zorgboerderij Hoeve Jedidja in Meerkerk en de Neshoeve in Ridderkerk krijgt in hoger beroep vijf en een half jaar cel voor het seksueel misbruiken van drie van zijn cliënten. Ook moet hij 60.000 euro schadevergoeding betalen en mag hij twee jaar lang op geen enkele manier contact zoeken met de slachtoffers. Dat heeft het Gerechtshof in Den Haag vrijdag uitgesproken. Het Hof stelt dat hij schuldig is aan zeer ernstige zedenfeiten en dat de maatschappij tegen hem moet worden beschermd, ondanks zijn hoge leeftijd. 

 1. Slachtoffers schetsen in hoger beroep gruwelijk beeld van ‘Bijbelse’ zorgboerderijen, therapeut (79) ontkent
  PREMIUM
  RECONSTRUCTIE

  Slachtof­fers schetsen in hoger beroep gruwelijk beeld van ‘Bijbelse’ zorgboerde­rij­en, therapeut (79) ontkent

  Jarenlang werden zeer kwetsbare vrouwen, ook misbruikslachtoffers, doorverwezen naar de christelijke zorgcentra van Aaldert van E. (79). Na verklaringen over duiveluitdrijvingen en seksueel misbruik zat hij drie jaar vast voor ontucht. De zorghoeves in Ridderkerk en Meerkerk bestaan niet meer. Barendrechter Van E. is bijna 80. Nu het Openbaar Ministerie in hoger beroep 7 jaar cel eist, probeert het Gerechtshof te ontrafelen wat er zich heeft afgespeeld. ,,Hij dramde altijd: ‘Gehoorzaamt uw voorganger.’”
 2. Hof doet begin december uitspraak in ontuchtzaak Aaldert van E. (79) die christelijke zorgboerderij runde

  Hof doet begin december uitspraak in ontucht­zaak Aaldert van E. (79) die christelij­ke zorgboerde­rij runde

  Het Gerechtshof in Den Haag doet op vrijdag 4 december uitspraak in de zaak Aaldert van E. In hoger beroep eist het OM 7 jaar celstraf, een beroepsverbod en een schadevergoeding voor meerdere vrouwen die de afgelopen jaren zouden zijn misbruikt door de voormalig therapeut. Van E. runde jarenlang een christelijke zorgboerderij in Ridderkerk en een soortgelijke hoeve in Meerkerk.
 1. Grapperhaus: 'Avondklok is een ingrijpende maatregel'
  Play

  Grapper­haus: 'Avond­klok is een ingrijpen­de maatregel'

 2. Dit was Nederland vandaag: dinsdag 19 januari
  Play

  Dit was Nederland vandaag: dinsdag 19 januari

Rivierenland