Het is vaak druk met schepen op het Merwedekanaal. De komende drie jaar willen de provincies Zuid-Holland en Utrecht op negen plekken de oever aanpassen.
Volledig scherm
Het is vaak druk met schepen op het Merwedekanaal. De komende drie jaar willen de provincies Zuid-Holland en Utrecht op negen plekken de oever aanpassen. © AD

Vijf kilometer aan oever langs het Merwedekanaal moet worden vervangen

De oevers van het Merwedekanaal gaan de komende drie jaar op de schop. Op negen plekken, onder meer in Gorinchem en Meerkerk, wordt in totaal vijf kilometer aan oever vervangen omdat uit een onderzoek is gebleken dat de huidige oevers niet meer voldoen.

 1. Treiterende jetskiërs zijn een plaag op de Maas; ‘We hollen van incident naar incident’
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Treiteren­de jetskiërs zijn een plaag op de Maas; ‘We hollen van incident naar incident’

  DRIMMELEN/HEUSDEN/LITH Nooit maakte hij een zomer mee als deze. En varend verkeersleider Anne van der Wijk van Rijkswaterstaat is toch best wat gewend. Net als de politie houden de verkeersleiders de boel op het water nauwlettend in de gaten. Deze zomer was dat hard nodig. ,,Vaak is het vanaf één uur ‘s middags een gekkenhuis.” De Maas tussen Heusden en Lith is inmiddels berucht. Jetskiërs zijn er ‘een plaag’, zegt de politie. De handhavers zien er niets meer door de vingers.

Rivierenland