Volledig scherm
Foto ter illustratie: een watertappunt in Pijnacker. © Jacques Zorgman

Vijfheerenlanden gaat scholen informeren over watertappunten op het plein

Twee basisscholen in Vijfheerenlanden hebben aangegeven een watertappunt te willen op het schoolplein. Eén school in de gemeente is al voorzien.

Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in een reactie op vragen van de ChristenUnie. Die partij wil dat het college meewerkt om watertappunten op alle scholen in de gemeente te realiseren. Binnenkort wordt daar een Rijkssubsidie voor opengesteld waar scholen gebruik van kunnen maken.

,,We zullen de scholen informeren over de Rijkssubsidie en de mogelijkheid om deze aan te vragen wanneer deze opengesteld wordt’’, schrijven wethouders Tirtsa Kamstra en Marcel Verweij in een brief aan de gemeenteraad. ,,Omdat de regeling zeer binnenkort duidelijk wordt, wachten we nog even af hoe deze eruit komt te zien.’’

Onderhoud

Van twee scholen is al bekend dat er interesse is, één school heeft al een watertappunt op het plein. Behalve de plaatsingskosten - die mogelijk (deels) door de subsidie worden gedekt - zijn er nog andere kosten voor bijvoorbeeld onderhoud en watergebruik.

Omdat de tappunten op de pleinen staan die van de school zijn, zijn die kosten voor de school. ,,Wanneer er initiatieven komen vanuit onze gemeente, zullen we altijd in overweging nemen om dit mede te faciliteren’’, schrijven de wethouders. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Vijfheerenlanden en omstreken? Schrijf je hier in!