Het azc in Leersum.
Volledig scherm
PREMIUM
Het azc in Leersum. © William Hoogteyling

Vijfheerenlanden werkt samen met andere Utrechtse gemeenten voor opvang 400 asielzoekers

Vijfheerenlanden kijkt samen met andere gemeenten in Utrecht naar welke plekken in de provincie het meest geschikt zijn om asielzoekers en statushouders op te vangen. Op korte termijn moet er plaats worden gevonden voor meer dan vierhonderd mensen.

 1. Het complete overzicht van het amateurvoetbal: uitslagen, doelpuntenmakers en verslagen
  PREMIUM
  VOETBAL TOTAAL

  Het complete overzicht van het amateur­voet­bal: uitslagen, doelpunten­ma­kers en verslagen

  Kozakken Boys blijft teleurstellen in de Jack's League en staat na de 2-0 nederlaag bij Excelsior Maassluis zestiende. Oranje Wit - Kloetinge werd in 1B bij een 0-1 stand gestaakt vanwege een blessure bij de scheidsrechter. De Dordtse derby RCD - SC Emma kende een spectaculaire ontknoping, met Emma als winnaar: 1-3. Wat gebeurde er nog meer op de amateurvoetbalvelden? Met dit overzicht ben je weer helemaal bij.
 2. Wereldwandelaar Tom zet zijn reis voort door de Balkan: ‘Schijnbaar zoekt het avontuur mij op’
  PREMIUM
  tom wandelt de wereld rond

  Wereldwan­de­laar Tom zet zijn reis voort door de Balkan: ‘Schijnbaar zoekt het avontuur mij op’

  Sliedrechter Tom Boerman (34) wil de komende vijf jaar doen wat niemand anders ooit gedaan heeft: alle continenten te voet oversteken. De voorlopige route telt een slordige 40.000 kilometer en zou hem zelfs op Antarctica moeten brengen. Op 8 mei vertrok Tom vanuit zijn woonplaats. Wij volgen zijn belevenissen. Vandaag in deel 4: van Kroatië naar Plovdiv in Bulgarije.

Rivierenland