Voor Meerkerk staat nieuwbouw gepland: er moeten 150 woningen komen in de wijk Weide II.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor Meerkerk staat nieuwbouw gepland: er moeten 150 woningen komen in de wijk Weide II. © Ricardo Smit

Vijfheerenlanden wil eigen inwoners tóch voorrang gaan geven op de woningmarkt

Inwoners van Vijfheerenlanden moeten tóch voorrang krijgen op de woningmarkt in hun gemeente, ook al mag dit niet van de wet. Wethouder Huib Zevenhuizen gaat hierover in gesprek met projectontwikkelaars en woningcorporaties.

 1. Gorinchem legt de rode loper uit voor ondernemers die de lokale economie komen versterken
  PREMIUM

  Gorinchem legt de rode loper uit voor onderne­mers die de lokale economie komen versterken

  De dure grond van het nog te ontwikkelen bedrijventerrein Groote Haar bezorgt Gorinchem al jaren kopzorgen. Toch is de gemeente niet van plan de kavels zo snel mogelijk van de hand te doen. Ze wil de grond verkopen aan bedrijven die met hun inbreng de Gorcumse economie versterken. Gorcumse bedrijven die langs de Merwede zitten maar de rivier niet gebruiken, kunnen er eventueel ook een plekje krijgen. De gemeente ziet liever geen grote ‘distributiedozen’.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

Rivierenland