Volledig scherm
Frenkie de Jong heeft gisteren de Frenkie de Jong-ring gekregen. © Anita Reyders fotografie

Voetbalicoon Willem van Hanegem overhandigt ‘doorgeefring’ aan Frenkie de Jong bij ASV Arkel

Frenkie de Jong heeft gisteren de Frenkie de Jong-ring - een nieuwe prijs - overhandigd gekregen van niemand minder dan voetbalicoon Willem van Hanegem bij ASV Arkel. 

,,Een nieuwe en voor de voetbalwereld unieke prijs. Waar in de toneelwereld al meerdere doorgeefprijzen zijn, is het voor het eerst dat dit in de voetbalwereld gebeurt”, schrijft de voetbalvereniging , die het initiatief voor de prijs nam, op haar website. 

De Jong vertrekt deze zomer van Ajax naar Barcelona en de vereniging waar hij zijn eerste voetbalstappen zette, wilde hem een waardig afscheidscadeau geven. Tijdens de jaarlijkse Club van 100-avond werd ‘de Held van Arkel’ verrast met het aandenken.  

De tekst gaat door onder de foto.

Volledig scherm
,,Een nieuwe en voor de voetbalwereld unieke prijs.” © Anita Reynders fotografie

Doorgeven

De bedoeling is dat De Jong de ring op een door hem te bepalen moment weer doorgeeft aan een andere Nederlandse voetballer. ,,Willem van Hanegem was speciaal naar Arkel gekomen voor deze bijzondere overhandiging. ‘De Kromme’ noemde De Jong eerder al ‘een geweldige speler’, ‘die heel simpel speelt, maar dat is nu juist het moeilijkste dat er is.’”

Het ontwerp van de ring, met bewegende voetbal, is van de Schoonhovense edelsmid Wendy van Buren.  

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Arkel en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland