Volledig scherm
© Thinkstock

Voetbalkooi Leerdam moet vanwege overlast 's avonds eerder dicht

De voetbalkooi in Leerdam-Noord mag binnenkort niet meer na 21.00 uur worden gebruikt.

Het college van burgemeester en wethouders van de stad heeft dat zojuist bekendgemaakt. Aanleiding voor het besluit is geluidsoverlast door hangjongeren die de plek op het Eiland gebruiken om te ‘chillen’.

Bewoners van het naastgelegen seniorencomplex, onderdeel van Huis ter Leede, en de lokale fractie van de SGP klaagden bij de gemeente en vroegen om actie te ondernemen. De overlast was voor de SGP zo’n groot punt dat de partij gisteravond tijdens de gemeenteraad zelfs wilde vragen om de kooi te verplaatsen.

Vermogen

Dat laatste gaat het college een stap te ver, omdat het ‘een vermogen kost om de kooi te verplaatsen’. Wel laat het gemeentebestuur weten dat er vervroegde sluiting komt, dat middels een nieuw te plaatsen bord kenbaar wordt gemaakt. ,,Dat maakt het voor de wijkagent en boa’s ook makkelijker om op te treden’’, licht een gemeentewoordvoerder toe.

Verder worden er volgens de gemeente sinds enige tijd al vaker controles uitgevoerd en wordt dat mogelijk nog aangevuld met een mobiele camera.

Saillant detail is dat jongeren kort na de opening van de voetbalkooi juist hadden aangedrongen om er tot later in de avond gebruik van te mogen maken. Na een proef en het veelvuldige gebruik van de voorziening werd die tijd in het voorjaar en de zomer opgerekt naar tien uur 's avonds.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Leerdam en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland