Een verloskundige is bezig met de controle van een zwangere vrouw.
Volledig scherm
Een verloskundige is bezig met de controle van een zwangere vrouw. © Hollandse Hoogte / ANP Xtra

Voortaan thuisbehandeling in plaats van opname voor vrouwen met extreme zwangerschapsmisselijkheid

Vrouwen met extreme zwangerschapsmisselijkheid en uitdrogingsverschijnselen hoeven niet langer in het ziekenhuis te worden opgenomen. Het Gorcumse Beatrixziekenhuis en een gespecialiseerd wijkverplegingsteam van de Rivas Zorggroep hebben een manier gevonden waardoor de vrouwen gewoon thuis zorg kunnen krijgen. 

 1. Jessica had extreme zwangerschapsmisselijkheid: 'Ik leefde op siroop, kaas en cola zonder prik’

  Jessica had extreme zwanger­schaps­mis­se­lijk­heid: 'Ik leefde op siroop, kaas en cola zonder prik’

  Jessica Sinay was net zwanger, kon geen slokje water meer binnenhouden en spuugde dertig keer op een dag. ,,Kijk het maar even aan”, zei de huisarts. Maar toen ze 14 kilo was afgevallen in drie dagen tijd, belandde ze uitgeput in het ziekenhuis. Sinay had hyperemesis gravidarum (HG), een zwangerschapsaandoening die levensbedreigend kan zijn. ,,Naast het overgeven en de misselijkheid is het onbegrip het ergst.”
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  2

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

Rivierenland