Volledig scherm
De begraafplaats aan het Kerkeinde in Sleeuwijk. © Bertjan Kers/BD

Vorst vertraagt ruimen van graven in Werkendam en Sleeuwijk

Het koude weer zorgt ervoor dat het ruimen van graven op de algemene begraafplaatsen in Werkendam en Sleeuwijk is uitgesteld. De werkzaamheden zouden 5 maart beginnen, maar zijn verschoven naar 26 maart.

De gespecialiseerde aannemer T&G uit Schijndel heeft ruim twintig jaar ervaring met dit soort werk. Het bedrijf kreeg een aanbeveling van de gemeente Molenwaard.

Eeuw grafrust voor kinderen

Bij de ruim honderd te ruimen graven zijn geen laatste rustplaatsen van kinderen. Werkendam heeft sinds kort bepaald dat kinderen tot 18 jaar honderd jaar grafrust krijgen.

Volledig scherm
Het bedrijf plaatst doeken met foto's om het werk aan het zicht te onttrekken. © T&G Terrein en Groenvoorziening

De werkzaamheden beginnen op de begraafplaats aan het Kerkeinde in Sleeuwijk. Daarna volgen de graven aan de Borcharenweg in Werkendam waarvoor de grafrechten niet zijn verlengd.  Het gaat om mensen die eind jaren '80 en in de jaren '90 zijn overleden. De werkzaamheden worden met schermen aan het zicht onttrokken. 

De stoffelijke resten worden herbegraven in een verzamelgraf. In Sleeuwijk wordt een nieuw verzamelgraf aangelegd. De gemeente plaatst er een monumentje op met vermelding van de periode van overlijden. 

Rivierenland