De Voorstraat en Sluis liggen in elkaars verlengde en liggen deels binnen en buiten de bebouwde kom van Groot-Ammers. Uit onderzoek bleek vorig jaar dat op de straten dagelijks circa 5400 motorvoertuigen, 700 bromfietsen en 200 vrachtwagens passeren. De helft daarvan is doorgaand verkeer.
Volledig scherm
PREMIUM
De Voorstraat en Sluis liggen in elkaars verlengde en liggen deels binnen en buiten de bebouwde kom van Groot-Ammers. Uit onderzoek bleek vorig jaar dat op de straten dagelijks circa 5400 motorvoertuigen, 700 bromfietsen en 200 vrachtwagens passeren. De helft daarvan is doorgaand verkeer. © Ricardo Smit

Vrachtwagens niet welkom in Groot-Ammers, maar handhaven wordt lastig

Een inrijverbod voor trucks op een klein deel van de Voorstraat en Sluis is voldoende om doorgaand vrachtverkeer voortaan te weren uit Groot-Ammers. Dat denkt de gemeente Molenlanden. ,,Maar handhaving is lastig.”

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  1

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.
 1. Paus Franciscus aangekomen in Irak voor historisch bezoek
  Play

  Paus Franciscus aangekomen in Irak voor historisch bezoek

 2. Braziliaanse president Bolsonaro: 'Hou op met jammeren over coronadoden'
  Play

  Braziliaan­se president Bolsonaro: 'Hou op met jammeren over coronado­den'

Rivierenland