Volledig scherm
PREMIUM
Roy Grünewald. © Marco de Swart

Vreesbook

COLUMNDeze week de schorsing door Facebook van Chris Poldervaart. Zeg maar de jeukende luis uit Woerkum die bij gebrek aan actie aan de overkant regelmatig in het Gorcumse politieke pluche placht te woelen.

Het ging over PoGo en ineens was hij van de radar. Verontwaardiging alom, maar ook lieden die het ontbreken van zijn frikandelvette commentaren wel zo rustig vonden. Verwarring ook in deze tijd waarin fake nieuws welig tiert. Als een soort Tijl Uilenspiegel zou hij zomaar zijn eigen Facebook dood kunnen creëren en daarmee alle aandacht krijgen. Maar nee, dit is geen hoax. Zijn verbanning van een maand is een op schrift gesteld vonnis van Facebook dat ik zelf heb ingezien.

  1. OM in beroep tegen vrijspraak ‘sektemoeder’ Linda H. voor dood dochter

    OM in beroep tegen vrijspraak ‘sektemoe­der’ Linda H. voor dood dochter

    Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep tegen de vrijspraak van een voormalig stel uit Zwaag voor moord op hun dochter Joëlle Tromp in 2012. De 29-jarige vrouw uit Uitgeest heeft destijds geen zelfmoord gepleegd, denkt het OM, maar ze is opzettelijk om het leven gebracht door haar moeder Linda H. (60) en stiefvader Leo den H. (64). De rechtbank sprak de twee - die zelf ontkenden - vorige week echter vrij wegens gebrek aan bewijs.