Anita en Geert uit Arkel hebben een documentaire laten maken over de dood van hun zoon Tim, in mei 2017. De jongen overleed tijdens een 'choking game'. Ook dochter Anna (midden) komt aan het woord, evenals Tims vrienden.
Volledig scherm
PREMIUM
Anita en Geert uit Arkel hebben een documentaire laten maken over de dood van hun zoon Tim, in mei 2017. De jongen overleed tijdens een 'choking game'. Ook dochter Anna (midden) komt aan het woord, evenals Tims vrienden. © Foto Ricardo Smit

‘Vreselijk om je eigen zoon op een filmpje te zien sterven’

Exact drie jaar na het overlijden van hun zoon Tim door een uit de hand gelopen internetchallenge, hebben Geert en Anita Reynders uit Arkel een documentaire laten maken. Het is een indringende, persoonlijke film geworden, die als doel heeft te waarschuwen voor de gevaren van zulke uitdagingen en om het onderwerp uit de taboesfeer te halen. ,,Het is veel te groot om dit weg te stoppen.”

De 25 minuten durende film begint met een beeldvullende foto van de jongen die in mei 2017 het slachtoffer werd van de zogenoemde choking game. De uitdaging daarbij is dat degene zichzelf zo lang mogelijk moet verstikken zonder dat het echt misgaat. Als de dichtgeknepen halsslagader weer wordt losgelaten, raakt degene voor eventjes in een roes. Voor de 16-jarige Tim kreeg de challenge een fatale afloop. In de documentaire is niet alleen zijn foto te zien, maar ook bewegend beeld uit de privécollectie van de familie. Tim met zijn zus op een schommel, Tim op de achterbank van zijn ouders’ auto.

Rivierenland