Volledig scherm
De 6-jarige Stef had de primeur. Hij reed als eerste in de elektrische wagen naar de operatiekamer. © Beatrixziekenhuis

Vroem! In een Tesla naar de operatiekamer scheuren

De gangen van het Beatrixziekenhuis worden sinds kort onveilig gemaakt door een heuse Tesla. 

Wel een op schaal die precies groot genoeg is voor de kinderen die op de kinderafdeling liggen. Ze hoeven nu niet meer met een saaie rolstoel of ziekenhuisbed naar de operatiekamer of andere afdeling worden gebracht, maar stelen de show in deze flitsende bolide. 

De 6-jarige Stef had de primeur. Hij reed als eerste in de elektrische wagen naar de operatiekamer. ,,Dat vond hij heel leuk”, vertelt Margo Maasbommel, pedagogisch medewerker bij Rivas. ,,Een operatie of onderzoek is een spannende gebeurtenis voor veel kinderen. Een rit in deze auto is een geweldige afleiding.” De mini-Tesla is geschonken door Stichting Kind & Ziekenhuis die zich inzet voor het welzijn van kinderen voor, tijdens en na een ziekenhuisopname. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!   

  1. Woudrichem telde slechts twéé zakkenrollers in 2016
    Video

    Woudrichem telde slechts twéé zakkenrol­lers in 2016

    Waar ben je in Nederland het veiligst? In het Brabantse Woudrichem! Geen roofovervallen. Geen straatroven en slechts twéé zakkenrollers telde deze gemeente vorig jaar. In 2016 waren er 44 auto-inbraken, in 2017 nog maar 11. Het vestingstadje Woudrichem zelf is beroemd door de SBS-serie Dokter Tinus, maar ook in de minder bekende dorpen Andel, Giessen, Rijswijk, Almkerk, Waardhuizen, Uitwijk en Uppel is het goed toeven. De gemeente is volgens de AD Misdaadmeter de veiligste van het land.

poll

Wil jij betalen om de Biesbosch te bezoeken?

  • Ja, extra geld voor onderhoud moet ergens vandaan komen (16%)
  • Nee, de natuur is van ons allemaal en moet vrij toegankelijk zijn (84%)
4620 stemmen