Volledig scherm
Stadsprinses Flügelientje den urste (achterste rij midden), met voor haar stadsprinses Destiny en de rest van haar gezelschap. © Stichting Gorcums Carnaval

Vrouwen aan de macht in Bliekenstad tijdens carnaval in Gorinchem

Een stadsprinses met een volledig vrouwelijk gevolg zwaait de scepter in Bliekenstad. Het is voor het eerst in de geschiedenis van Gorinchem dat tijdens de carnavalsperiode louter  vrouwen aan de macht zijn.  

Stadsprinses Flügelientje den urste is het voorbije weekeinde geïnstalleerd in De Lawaaipost. Voor niet-carnavalsvierders is die locatie bekend als De Luisterpost, het onderkomen aan de Vijfde Uitgang. Haar rechterhand is adjudant Beaufien en Lia is haar nar.

De raad bestaat uit Bridget, Karin, Lianne, Jacqueline, Irina, Colinda, Linda, Nadia, Natasja en Esmee. Ook is er dit jaar een jeugdprinses: Destiny.

Prinses Catharina

Het is niet voor het eerst dat Gorinchem een stadsprinses heeft. Stichting Gorcums Carnaval strikte twintig jaar geleden horeca-onderneemster Marieke den Breejen als regentes voor de Bliekenstad. Zij gaf onder de naam  prinses Catharina twee carnavalsseizoenen leiding aan de Blieken.

Vrijdag 21 februari barst het feest los in Gorinchem met de overhandiging van de stadssleutel. Maar stadsprinses Flügelientje den urste en haar gevolg is al eerder te spotten tijdens feestavonden om alvast in de stemming te komen. Zaterdag 15 februari is ze bij de uitreiking van de Bliekenstad Courant, de krant voor carnavalvierend Gorinchem.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland