De brandweer werd opgeroepen nadat er in een woning in Gorinchem vuurwerk ontploft was.
Volledig scherm
De brandweer werd opgeroepen nadat er in een woning in Gorinchem vuurwerk ontploft was. © Anja Broeken/AD

Vuurwerk ontploft in Gorcumse woning, bewoner naar ziekenhuis

UPDATEEen bewoner (28) van de Hoofdwal in Gorinchem is vrijdagochtend in zijn woning gewond geraakt door vuurwerk. De direct aangrenzende woningen zijn daarop uit voorzorg ontruimd. 

Het ongeluk gebeurde vrijdagochtend kort voor zes uur. Volgens een woordvoerder van de politie zou het slachtoffer in de woning ‘met vuurwerk aan het knutselen zijn geweest’. ,,Daarbij ging het mis. De bewoner is met verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis’’, aldus de woordvoerder.

Het slachtoffer heeft bij de explosie brandwonden aan zijn gezicht en handen opgelopen.

Het verhaal gaat onder de tweet verder.

De brandweer werd na de ontploffing opgeroepen, evenals de politie. De hulpverleners stonden de hele ochtend op straat voor het huizenblok dat was afgezet met linten. Op dat moment lag er nog vuurwerk in de woning, onbekend was om hoeveel het precies ging. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie kwam enkele uren na het incident naar Gorinchem om onderzoek te doen in de woning. 

Onderzoek

Het vuurwerk is inmiddels uit de woning gehaald, zo meldt de politie desgevraagd. ,,Ons onderzoek ter plekke is afgerond’’, zegt een woordvoerder. ,,Een deel van het vuurwerk is elders in Gorinchem tot ontploffing gebracht. De rest is veiliggesteld.’’

Hoeveel vuurwerk er precies in de woning lag, wil de politie niet zeggen. ,,In het belang van ons onderzoek houden we dat voor ons’’, zegt de woordvoerder. ,,Zo gauw het kan, gaan we eerst met het slachtoffer praten. De verwachting is dat dit niet meer vandaag gebeurt’’, zo zei de woordvoerder vrijdagmiddag.    

Brandweer en politiemensen staan voor de woning op straat.
Volledig scherm
Brandweer en politiemensen staan voor de woning op straat. © Anja Broeken/AD

Rivierenland